Hva er restitusjon?

Hva er restitusjon? Hva gjør det med kroppen? Hvorfor skal man restituere etter en hard treningsøkt? Recovery Boots er en behjelpelig måte å la kroppen restituere raskere på. Midlertidig, er det mange som ikke vet hva restitusjon faktisk innebærer. Her får du et par opplysninger om hvorfor restitusjon er viktig i alle treningsutøveres hverdag.

Definisjon av restitusjon

Restitusjon kan defineres som helbredelse eller gjenopprettelse. Det går utpå at musklene gjenopprettes ved restitusjon, når man har tatt dem hardt i bruk. Ved løping, kraftige bevegelser eller vektløfting så påføres muskelfibrene små skader. Som alle andre alminnelige skader, så trenger musklene å helbrede. Det er den eneste måten de kan fungere optimalt igjen på.

Restitusjon gjør kroppen sterkere

Man skulle ikke trodd det, men restitusjon er faktoren som gjør kroppen sterkere. Når muskelfibrene helbredes, så blir de ikke kun gjenopprettet. De ivaretar styrken som er blitt påført fra tidligere treningsøkter. På den måten vil en fornuftig restitusjonstid gjøre kroppen klar til mer utfordrende kraftpresentasjoner. Det oppbygger muskelmassen din. Løpeintervaller er et godt eksempel. Treningsvarianten lar kroppens muskler ytes litt mer enn vanlig. Pulsen blir høy og musklene produserer mye melkesyre. Da er det viktig å gi kroppen en lang restitusjonstid etterfølgende. Musklenes gjenopprettelse vil gjøre deg kapabel i å yte like mye ved neste intervall-løp. Det kan også hjelpe deg i å yte enda mer.

 

Konsekvenser ved å ikke restituere

Dersom man ikke restituerer så kan man risikere å skade kroppen. Musklene blir slitne, skadene gror ikke ordentlig og din generelle helse blir nedsatt. Når man ikke restituerer etter trening så kan man også kalle det for overtrening. Det finnes noen alvorlige symptomer dersom man ikke respekterer kroppens behov. Dette er blant annet nedsatt immunforsvar, søvnløshet, muskelsmerter og forhøyet puls. Dette er konsekvenser som man ikke skal ta for gitt. Lytt til kroppen og hva den har å si. Det kan i verste fall gå utover din psyke og ditt velvære i det lange løp.